De Stek Kinderboerderij
Kinderboerderij & manege
Home  |  Dagbesteding  |  Kinderboerderij  |  Manege  |  Vrijwilligers  |  Agenda  |  Samenwerkingen  |  Contact

Manege

Manege de Stek

Manege de Stek is een kleinschalige manege biedt kinderen en (jong)volwassenen met én zonder beperkingen de mogelijkheid om paarden te verzorgen en paard te rijden.


Wij beschikken over een kleine binnen rijbaan, een grote buiten rijbaan en wordt er met regelmaat buiten in het park rondom de locatie gereden. Onze instructeurs zijn speciaal opgeleid en weten op de juiste wijze om te gaan met onze verschillende ruiters.


De lessen zijn individueel of in kleine groepjes (max. 4 ruiters). Tijdens de lessen staat het vertrouwen in jezelf en het paard centraal. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan paardrijden maar ook aan de verzorging, op- en afzadelen en grondwerkoefeningen.


De lessen worden ingedeeld in twee categorieën:

  • Therapeutisch rijden - vooral gericht op ontspanning en genieten van de bewegingen van het paard, individuele aandacht en het bezig zijn in de buitenlucht. Deze lessen worden begeleid door een gediplomeerd instructeur en een pool van vaste trouwe vrijwilligers.

    Het gaat hier om ruiters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Dit zijn privélessen waarbij de ruiter aan beide zijde van het paard wordt begeleid of een duo les met ruiters die zelfstandig door de baan kunnen sturen. Ook is horseback riding mogelijk waarbij een vrijwilliger als extra persoon op het paard, achter de cliënt gaat zitten voor extra ondersteuning. Wij hebben een tillift en kunnen hierdoor ook lessen aanbieden aan mensen in een rolstoel. Daarnaast is er een opstapbrug waar je op dezelfde hoogte van het paard kan opstappen.

  • Laagdrempelig leren paardrijden – ruiters leren in een kleine groep (3/4 ruiters) de basis van het paardrijden. In de lessen leren de ruiters rijden met de juiste houding, sturen en tempowisselingen. Daarnaast komen verzorging en paardenwelzijn ook aan bod.
    Ook deze lessen worden begeleid door een gediplomeerd instructeur en vaste vrijwilligers.

    Tijdens alle lessen wordt vooral aandacht geschonken aan het vertrouwen krijgen in zichzelf en het paard. Spelenderwijs leren de ruiters meer over paarden en paardrijden. Deze kleine lessen zijn ideaal voor kinderen die angstig zijn, ADHD, autisme of een andere zorgvraag hebben, maar ook voor kinderen die graag in een kleine groep op een vriendelijke manier willen leren paardrijden.


Kosten

De lessen worden gegeven door een gediplomeerd instructeur. Afhankelijk van de lengte van de les kunnen de kosten variëren. Elke maand worden de lesgelden per automatisch incasso van uw rekening afgeschreven.


Proef-/kennismakingsles 30 minuten: € 20,00

(gepast betalen)


Verzorgingsles 30 minuten: € 10,00

Hier leer je hoe je met het paard moet lopen, poetsen, opzadelen en afzadelen.


Guppenclub 30 minuten: € 10,00
Kinderen van 4 tot 6 jaar. De ouders lopen mee naast de pony. (max. 5 kinderen)


Therapeutische-, beginners-, half gevorderde les
30 minuten: € 15,00

Deze lessen zijn op maandagavond, dinsdagmiddag, woensdagmiddag, vrijdagochtend en zaterdag.


Beginners-, half gevorderd-, gevorderde les
45 minuten: € 17,50

Deze lessen zijn op dinsdagavond en donderdagmiddag.


Gevorderde les 60 minuten: € 20,00
Donderdagavond.

Inschrijven

Wil jij bij ons op de manege leren rijden én meer over paarden leren? Vraag het inschrijfformulier aan via mail. Zie hiervoor onze contact pagina
Zodra er plaats is, nemen wij contact op om een proefles in te plannen waarin je kennismaakt met de verzorging van paarden en paardrijden op de Stek.


In verband met het welzijn van onze pony’s hebben wij een maximum van 90 kilo gesteld aan het gewicht van de ruiter. Indien de ruiter zwaarder is dan 90 kilo, kunnen wij deze niet plaatsen.